• Pon - Pet

    08:00 - 20:00

  • Subota

    08:00 - 14:00

  • Nedjelja

    Zatvoreno

Raptur Hair & Beauty

  /  Blog   /  Zašto se žene boje šišanja?
Raptur - Šišanje

Zašto se žene boje šišanja?

Ako se ošišam kosa mi više neće rasti” i slične izjave ne drže vodu! Da bi vam kosa bila duga, lijepa i zdrava morate je redovito šišati. Ne, milimetarsko podrezivanje vrhova se ne računa!

Kad svakodnevno, osam i više sati radiš na uljepšavanju ljudi, točnije žena, susrećeš se sa svakakvim zahtjevima, prigovorima i idejama. S vremenom sam razvila zavidnu tolernaciju na većinu toga, no jedna me tema vječno dovodi do ruba. Ona o šišanju kose. Naime, u svom poslu vrlo često se znam susretati sa situacijom da mi klijentica dođe s oštećenom kosom i zahtjevom za šišanje, ali i prije nego li se uhvatim škara krene bujica: “Ne zelim se šišati, kosa mi nikad neće narasti” ili “Meni kosa svakako ne raste, šišala se ili ne” ili, moj omiljeni odgovor kada pitam “koliko ćemo šišati?”, a odgovor najčesće glasi “milimetar!”

I iako me takve stvari izluđuju, moram vam priznati jednu veliku tajnu. Naime, bez obzira što sam u frizerskom salonu odrasla, jer smo svi u obitelji frizeri, isto sam tako razmišljala. Borila sam se za svaki milimetar mukom “uzgojene” kose. Nakon što je mama osisala moju dugu kosu kada sam imala 10 godina na fudbalerku, pa na kratku mušku frizuru i to na način kako se to prije radilo, primi efilirke (škare za tanjenje kose koje nitko ne voli) i prorijedi kosu što više možeš!, odlučlila sam da se više neću šišati i da ću strpljivo čekati da kosa ponovno naraste. Nisam nikome dozvolila da mi se približi sa škarama. U 15 godina sam se šišala mozda 10 puta uz poznatu logiku “kako mi nikad neće narasti ako ju ošišam”. U tih 15 godina nije narasla duža od “malo ispod ramena. Da budem precizana – 3 centimetra ispod ramena! I uvijek je bila grozna za moj pojam, gusta na korijenu, a vrhovi tanki, prorijeđeni, koji su se stalno uvijali na sve strane što je bilo koma zato što je u trendu bila ravna, zagladena kosa. I stalno sam mislila da je to to! Dosegla je maksimalnu duzžnu i dalje ne ide i vjerovala sam čvrsto u to kao što mislim da vjeruje i većina žena.

I onda sam ostala trudna prvi put, pod tim svojim ludim hormonima poludila sam i ošišala se. Svejedno mi je bilo što će biti s kosom jer je ovako i onako stalno bila u repu. Jednostavno sam odlućila da mi je bitno da je lijepa i zdrava.Stalno sam ju hranila maskama nakon pranja i šišala svaka dva mjeseca, i tako je, ta-da, ona pocela rasti. Rasla je jako brzo, zapravo, toliko je rasla da sam ju počela šišati jer mi je bila – preduga.

I zato, drage moje dame vjerujte mi. Ako želite dugu kosu, nemojte žaliti za ispucalim vrhovima, ako ih ne ošišate oni će svakako puknuti i to ne milimetar nego će puknuti puno više, a rezultat neće biti lijepa duga kosa, nego look “metle”. Ne samo da ćete šišanjem imati lijepu i zdravu kosu, nego će ona rasti, i to brže nego ikada. I ne zaboravite ju nahraniti maskom ili nekim jačim tretmanom jrl zdrava kosa je najljepša kosa! Odlučite se malo riskirati, budite hrabre, dopustite frizerki da odreže sve što se odrazati treba i vidjet ćete rezultat. Garantirano!